Огромна трагедия разтърси испанският футбол. 3-дневното издирване на 18-годишния футболист Алваро Прието, който се състезава за Кордоба, завърши трагично.

Тялото на играча е било намерено между вагоните на влакова композиция на гара Санта Хуста в Севиля, информират местните медии.

За последно Прието е бил видян жив в петък вечерта, когато напуска нощен клуб след почерпка с приятели. После следите му се губят. Пред хора от компанията казал, че отива към гарата в Севиля, за да си хване първия сутрешен влак до родния град.

Разследването сочи, че той обаче не е могъл да си купи билет, защото не е имал пари в брой в себе си, а батерията на телефона му, където е била банковата му карта, е била изтощена.

Служител на гарата отказал да му позволи да се качи във влака и вероятно младокът е потърсил алтернативен начин да пътува. Той се е качил между два вагона с идеята да се вози нелегално, но решението му се оказва фатално.

Причината е, че точно там електрическото напрежение е около 3000 волта и той е загинал на място.

А тялото му е било открито чак сега заради това, че въпросният влак изобщо не потегля от гарата заради повреда, а трупът е намерен, едва когато вагоните тръгват да се откачат за ремонт.

От полицията потвърдиха за смъртта на футболиста и че се работи по основна версия нещастен случай. От клуба му пък поднесоха съболезнования на близките.