Селекционерът на Испания Луис де ла Фуенте очаквано засипа със суперлативи играчите си след класирането на финала.

Спецът ба категоричен, че този млад отбор има славно бъдеще, като не пропусна да обърне персонално внимание на двама играчи - Ламин Ямал и Дани Олмо.

Треньорът на Ла Фурия призна, че сред основните му цели е да предпази 16-годишната си звезда от главозамайване, като сподели и очакванията си за финала.

"Запитах се дали аз на 63 години мога да се сетя за по-въздействащ играч в историята на футбола от 16-годишния Ламин Ямал. Трябва да му помогнем да остане здраво стъпил на земята и да се представя по на-добрия начин. Трябва спокойствие. В древен Рим, когато са говорили за Цезар, хората са казвали: "Помнете, че е смъртен".

Благодарен съм на Дани Олмо за това, което ни носи на терена. Благодарен съм, че мога да водя 26 гении на терена. Гордея се, че мога да водя тези играчи. Имаме късмета да разполагаме с много млад отбор с много настояще и бъдеще.

Сигурен съм, че финалът ще бъде тотално различен, когато играем срещу съперник, който изисква най-доброто от нас. Въпреки че може и да звучи трудно, има място за подобрение", завърши Де Ла Фуенте.

Съперник на Испания в битката за трофея ще е Нидерландия или Англия.