Треньорът на ЦСКА Нестор ел Маестро направи своята равносметка за свършената работа по време на подготвителния лагер в Испания. "Червените" се завърнаха у нас и чакат първия мач след подновяването на първенството. Той е на 16 февруари - гостуване на Черно море. Ето как резюмира подготовката Ел Маестро пред клубния телевизионен канал на ЦСКА:

"Най-доброто на лагера и на подготовката е, че почти свърши. Всичко продължи твърде дълго - три седмици. Знам, че това е нормално за България, но за мен бе нещо ново...

Добрите условия ни улесниха, времето беше фантастично в Испания. Имахме голям късмет в това отношение. Тренирахме добре, но предполагам, че всеки треньор така си мисли. Ще видим колко добре сме тренирали, когато започнат мачовете.

Влага се много мислене и планиране във всяка контрола. Кой колко да играе, един да остане на терена по-дълго, друг - по-малко... През лятото бе различно, тогава изобщо не познавах отбора и основните играчи оставаха по-дълго заедно на игрището в контролите.

В лагера наблегнахме повече на физическата подготовка. Резултатите не ме притесняват, защото съм достатъчно дълго във футбола и знам:

Ако биеш на 16 февруари (първия мач на ЦСКА е тогава - б.р.), значи подготовката е била великолепна. Ако не спечелич, тя е била катастрофална.

Имаме някои наранявания, някои синини. Малки проблеми, каквито има след всеки лагер. Но нито една сериозна контузия. И в това отношение имахме късмет.

Единственият ни голям проблем, а той е с катастрофални размери, е левият ни защитник. Жеферсон дойде контузен на лагера и още е контузен. Много важен играч за нас, мисля за този проблем ежедневно.

Десподов е най-интересният млад играч в България от доста време насам. Изигра най-силния си полусезон в кариерата през есента, избраха го за Футболист на годината, така че... нищо неочаквано.

От една страна, по-добре беше да играем с Кирил в състава, от друга - разбирам добре, че това е голям и важен трансфер за ЦСКА.

Взехме на лагера три млади момчета - Йоан Бауренски (17 г.), Никола Борисов (18) и Мартин Смоленски (15). Получиха по няколко минути, което е специален момент за тях. Мартин е най-големият талант в академията на клуба в момента - така ми бе казано. От видяното в Испания, вярвам в това.

На 15 години той игра минути за ЦСКА и това е специално за момчето."