Футболният "Левски" все още не е напълно спасен. Това заяви изпълнителният директор на клуба Ивайло Ивков по време на пресконференция, на която бе представена поредната кампания на клуба - "Аз съм Левски".

На срещата с медиите по традиция присъства и клубната легенда Наско Сираков, който е мажоритарен собственик на "сините". Бившият национал говори за така обсъжданата смяна на собствеността и евентуалното закупуване на мажоритарния пакет акции от страна на "Юнайтед груп".

"Откриваме третата поред кампания "Аз съм Левски". Измина точно година от старта на предходната кампания, която се увенча с добър успех. Това съвпадна и с началото на моята работа като изпълнителен директор на клуба. В същото време, поради тежкото наследство, което заварихме, клубът все още не може да се каже, че е напълно спасен. Затова с апел към всички левскари, искам да кажа, че тази кампания ще бъде тест за несломимостта на левскарския дух", каза Ивков и добави, че трябва да бъдат направени решителни крачки за финансовото спасение и стабилизиране на клуба.

"Създаде се едно измамно впечатление, че Левски вече е спасен финансово, въпреки че ми искаше да се изпъча пред вас и да кажа обратното. Левски е в период, в който може бързо да тръгне назад. Клубът изобщо не е спасен, алармирам за това. Погасихме належащите задължения. Имаме броени дни да постигнем нови договорености и да започнем да обслужваме тежкото наследство, говоря за разточително управление през последните повече от десет години, казвам го най-отговорно. Каквото постигнем, това е. Скоро ще разберем какво става с "Юнайтед Груп". Те имаха ясна декларация", добави още директорът.

Сираков също засегна темата с интереса на "Юнайтед груп" и евентуалната смяна на собствеността, която се коментира постоянно в последните месеци.

"Смяна на собствеността на този етап не стои на дневен ред, лаконичен бе той. - От "Юнайтед груп" излязоха с декларацията и обясниха всичко. Аз няма какво повече да добавя. Ако на някой му минава през главата, че водя тайни преговори и договорки за Левски, значи много малко ме познава. В момента, в който има какъвто и да е разговор за собствеността на Левски, цялата "синя" общност ще бъде информирана. Затова казах, че не стои на дневен ред. Ние се готвим за зима, а ако дойде лято, добре е дошло", добави легендарният голмайстор.