До старта на сезона в Първа лига остават три седмици, а бъдещето на един участниците е под сериозен въпрос, пише "Мач Телеграф".

Става въпрос за отбора на Берое, който за пореден път в последните няколко години е измъчван от безпаричие и на този етап липса на оптимистична перспектива за намиране на нужните средства.

Съставеният почти изцяло на южноамерикански играчи тим, дълги няколко възнаграждения на футболистите, като в това число влизат заплати и премии от последния сезон.

На този етап ситуацията в клуба е доста хаотична, защото Берое отмени от контролите си, подоготовката буксува а най-притеснителното е, че най-по-търпевша от всичко това е школата на старозагорци.

Едва тримата треньори в школата напуснаха заради липсата на какъвто и да е бюджет, а ситуацията предизвика гнева на фенове и родители в Стара Загора.

Самият треньор на мъжкия тим Хосе Луис Ачиари също не е доволен от случващото се и призова за разрешване на проблемите, за да може Берое да се подготви в нормална обстановка за новия сезон.

Големите надежди на президента Ернан Бенато е била продажбата на звездата на тима Себастиан Вия да осигури голяма част от бюджета за новия сезон, но на този етап продажба няма.

Интересът към Вия е огромен, особено от сериозни клубове от Южна Америка, но проблемите на играча с аржентинското законодателство са причината клубовете да се въздържат от плащането на милиони за него.

Макар да има споразумение между Вия и прокуратурата в Аржентина, то на този етап се чака решение на съда по казуса, макар да няма никаква яснота в какъв срок ще дойде то.

Има дори и слух, че от БФС са предупредили загубилия баража за влизане в елита тим на Марек да има готовност за попълване на елитната ни група при нарастващите подозрения, че Берое може и да не стартира кампанията.