Трите големи мача на уикенда ни дадоха три различни прочита като резултат, а и във видяното на терена.

В петък ви подготвихме с нашата рубрика и игра, в събота и неделя на терена Берое записа на "абонамент" Левски с победа на "Герена" (3:1), Лудогорец и ЦСКА не излязоха от прегръдката на предпазливостта (0:0), а Манчестър Юнайтед изнесе урок по скорост и ефективност на Челси - 4:0.

Какво видяхме в трите големи сблъсъка?

Левски - Берое 1:3

Гостите поведоха с 3:0 и нанесоха второ тежко домакинско поражение на отбора на Петър Хубчев за две седмици (след 0:4 от АЕК-Ларнака). За Берое да бие Левски вече е нещо като традиция, случва се за четвърти пореден път. А това гол в този мач да вкара Мартин Камбуров е почти толкова естествено, колкото да има първи и последен съдийски сигнал в двубоя.

Лудогорец - ЦСКА 0:0

Тенденцията е ясна - малко голове в тези сблъсъци. И за Разград определено се оформя проблем, когато се изправи срещу този съперник.

Лудогорец винаги е фаворит срещу всеки у нас според букмейкърите, особено у дома, а се оказва, че вече в 4 поредни двубоя няма път към вратата на ЦСКА. Това са 7 часа футбол, като резултатите са 0:1, 0:0, 0:0 и 0:0. Не че и "червените" са особено резултатни в дербитата...

Манчестър Юнайтед - Челси 4:0

Резултатът донякъде подвежда, че мачът е бил много неравностоен. Гостите изпуснаха своите шансове при 0:0 и 1:0, когато два пъти уцелиха гредите и още поне два пъти - Де Хеа. Но Юнайтед е скоростен, светкавичен и безпощаден на контраатака, като ще е много трудно да бъде удържан, когато вземе аванс в резултата и получи пространства. Това е и лицето, което Солскяр иска да вижда - отбор, който те поразява с бързина.

Играта

Цели 194 от вас участваха в първото издание на играта ни "Три мача за уикенда", като прогнозираха трите резултата с коментари под публикацията във Фейсбук страницата на Corner.bg. Най-добър в предвижданията се оказа Милослав Петров, който единствен позна и трите знака:

Левски - Берое 2

Лудогорец - ЦСКА Х

Юнайтед - Челси 1.

Мнозина имаха по два успешни "удара", немалко дори смело предвидиха победата на Берое, която на тотаджийски език си влиза в графата "изненада"... поне донякъде. Цели 22-ма посочиха знак 2 на мача в София.

Победителят Милослав Петров печели нашата награда. Той се оказа запален футбол фен, който учи Бизнес администрация, спортува активно и играе по окръжните групи, а също и мини футбол. Родом е от Перник и е печелил попуярния аматьорски турнир у нас - "Каменица Фен Купа".

Тази седмица - един победител, другата... кой знае?

Очаквайте в петък Епизод II от поредицата "Три мача за уикенда". Според интереса от първото издание, тя е на път да се превърне във ваша любима.

И бъдете активни, прогнозирайте победителите в трите двубоя, пак в коментари под публикацията във Фейсбук страницата на Corner.bg.

Припомняме - необходимо е да посочите само знаци за краен победител в трите дербита (1, X, 2).

И след седмица името ви може да е сред спечелилите в списъка за награди.