Втора лига си има нов лидер - новакът Курмовград, който под ръководството на култовия си нов треньор Велислав Вуцов, вече има три поредни победи.

В директна битка за първото място отборът на Крумовград спечели с 1:0 като гост на Етър, а мачът едва ли ще се запомни с футболните му достойнства, а с няколко комични прояви на длъжностните лицае, в случая треньори и доктор.

Първо докторът на Курмовград се замеси в една рядко срещана ситуация във футбола, изкарвайки си директен червен картон. Причината бе, че той нахлу на терена да оказва помощ на свой играч, без да е получил позволение на рефера да го направи.

Така лекарят остави своето куфарче с принадлежности край Велислав Вуцов и напусна в посока съблекалнята.

И за да е иронията пълна, в самия край на мача играч на Крумовград наистина се нуждаеше от помощ, а съдията по навик жестикулира към скамейката на Крумовград, призовавайки лекарят да дойде.

Да, но по това време лекарят го нямаше, изгонен именно от главния рефер, а Вили Вуцов реши да припомни случката на главния съдия по доста цветист начин, който всички телевизионни зрители ясно чуха заради липсата на каквато и да е футболна атмосфера на стадион "Ивайло".

Естествено, подвиквания на Вуцов му донесоха жълт картон, но неговият отбор все пак победи.

Шоуто продължи и след мача с изказванията на двамата наставници. Първо този на Етър - Емануел Луканов, заговори за грабеж в шест без 15. Той намекна, че отборът му тотално е надиграл своя опонент, но е загубил съвсем случайно мача.

Друго нещо, което той спомена и не говори особено добре за футбола ни е, че неговите амбиции са Етър да е първи и да преследва промоция в елита, но едва ли ръководството има точно такива планове.

Докато Луканов говореше, Велислав стоеше до него и слушаше внимателно, което отприщи колоритен коментар.

Първо Вуцов запита къде е бил колегата му в последните два часа, а след това доста странно и със сигурност неуместно заговори за коефициенти и залози.

"Хубаво е като сме на мач да сме тук, защото между 17:30ч. - 19:15ч. го е нямало тук. Имаха една ситуация. Ние първото полувреме ударихме греда, имахме три-четири ситуации. Те натискаха с някакво безидейно ритане на топката.

Такива балонни центрирания, футбол от археологическото време, не го приемам. До 00:30ч. да играем, гол няма да получим с тази организация, която показа нашия отбор в защита.

Нека тези, които смятат, че сме еднодневка, вече да ни погледнат малко по-сериозно. Днес като погледнах коефициентите в две букмейкърски къщи - 6,50 за двойката. Благодаря, това са подаръци за хората. Казах на 4-5 приятели пускайте двойка и си гледайте кефа", заяви Вуцов.