Шестима юноши на ЦСКА подписаха първи професионални договори с клуба. "Армейците" обявиха новината на официалния си сайт и подчертаха, че професионализмът и упоритата работа в детско-юношеската школа на отбора вече давата своите резултати.

Това са вратарят Илия Шаламанов, който е на 17 години, Йоан Бауренски (централен защитник, 18 години), Християн Петров (централен защитник, 17 години), Марк-Емилио Папазов (крило, 16 години), Даниел Иванов (атакуващ полузащитник, 18 години) и Мартин Смоленски (нападател, 17 години).

"Отборът до 19 години стана шампион с цели 8 точки преднина пред втория Левски, а този до 18 години следвщия месец ще играе полуфинал за Купата на БФС, като победителят от турнира получава право за участие в младежката Шампионска лига. Голямата цел на детско-юношеската школа ЦСКА е да произвежда футболисти за първия отбор, коит ода взимат пример от лгендите на клбуа, писали славната история на най-успешния футболен отбор в България", пишат столичани.

Към момента в първия отбор на ЦСКА твърд титуляр е Валентин Антов, който е кадър на ДЮШ, Иван Турицов също е част от състава на Милош Крушчич, а други юноши като Митко Митков ,Тонислав Йорданов и Ангел Лясков играят като преотстъпени в други отбори от елита.

"Това е бъдещето ни!", гласи посланието, съпътстващо новината за шестимата юноши, подписали професионални контракти.