ЦСКА отпразнува бурно, но и кратко своята победа №3 в Разград за осем сезона съперничество с Лудогорец.

Стратегическото 1:0 в сряда не носи трофей, но отваря пътя на "червените" към Купата на България. Именно това е турнирът, в който ЦСКА записа последните си успехи, печелейки го през 2016-а и 2011-а години.

За последното десетилетие това са трофеите на "Българска армия", придружени и от една Суперкупа, спечелена през лятото на 2011 г. Сега в полуфиналите чакат съперници, срещу които ЦСКА би следвало да е фаворит - Локомотив (Пд), Ботев/Черно море (мачът е днес) и Струмска слава/Септември (също днес).

Успехът дойде в първата от двете битки, които тази седмица предлага на двата водещи отбора у нас. В събота от 17,15 ч идва Епизод II, пак на същия терен в Разград, но вече за първенство.

Гледната точка на ЦСКА към сезона определено се променя и става доста по-позитивна, а това може отново да се промени (и в двете посоки) в събота вечерта. Дори при реми и запазване на разликата от 3 т. в полза на Лудогорец, едва ли някой на "Армията" ще се оплаква от постигнатото в двойния сблъсък в Разград.

Радостта на терена и в съблекалнята на "червените" в сряда доказва отново, че съперничеството с Лудогорец придобива все по-отчетлив отенък на дерби. Гледките напомниха тези от декември 2017-а, когато ЦСКА пак победи на този етап за Купата на България, но в София.

Другите две победи в Разград през осемте години на Лудогорец като футболен фактор са 2:1 на 31 октомври 2012-а, отново за Купата на България, в първи мач (0:1 в реванша, ЦСКА се класира) и 2:1 за първенство през ноември 2017 г. Останалото в статистиката е 9 победи за несменяемите от 7 г. шампиони и едно реми.

Времето за радост в отбора на гостите е ограничено, тъй като подготовката за съботния мач е започнала още в сряда вечер.

Треньорският щаб е планирал следващите два дни още след вечерята в русенския комплекс "Рай", където е от вторник и ще остане до събота. Петдневният лагер е организиран заради двата мача поред в Разград.