ЦСКА осъществи първия от двата очаквани и много сериозни изходящи зимни трансфери.

Една от водещите фигури в тима - португалецът Тиаго Родригес, е на практика футболист на полския Легия (Варшава). За да се случи сделката остават медицински прегледи и подписи. 26-годишният футболист, който е минал и през гранда Порто в кариерата си, дойде преди година и половина в София и остави отлични впечатления с играта си.

Тиаго записа 14 гола и 18 асистенции за сезон и половина (в 61 мача във всички турнири).

Поляците искаха Тиаго от седмици, като договорката най-накрая е постигната и цената удовлетворява българския клуб. Неофициалната информация е, че тя надхвърля 1 милион евро, което е страхотна сделка за ЦСКА, привлякъл футболиста като свободен агент.

Легия е шампион на Полша и отново се цели в титлата, като след първия етап от първенството (20 кръга) е втори, само на три точки от лидера Лехия (Гданск).

Треньор на отбора от Варшава е Са Пинто, сънародник на Тиаго и част от много силния португалски национален тим през 90-те години и началото на новия век. В състава личат още двама играчи от тази страна - Андре Мартинс и Кафу.

Така ЦСКА продаде първата от двете си звезди, с които очаква да се раздели през зимната пауза. Втората е с име Кирил Десподов, а интересът към него е силен и се предполага, че трансфер ще има до 10 дни.