ЦСКА не забрави героите от великата победа над Ливърпул предз 1982 г., останала в историята на българския футбол като един от най-ярките ни международни успехи.

На 17 март преди 42 години армейците елиминираха шампиона на Европа след 0:1 и 2:0, с двата гола на Стойчо Младенов в София в реванша.

Клубът пусна в продажба специална монета в ограничена емисия, която е с колекционерска стойност и посветена на незабравимия мач.

А в деня на историческата среща, отборът постигна победа с 4:0 срещу Ботев (Пловдив) в първенството, като преди нея почете някои от героите, играли в онзи двулой.

"По случай паметния мач и отстраняването на английския колос Ливърпул с 2:0 преди 42 години (17 март, 1982 г.), в ложите на Националния стадион, с присъствието си ни удостоиха част от легендите на ЦСКА, играли в този исторически двубой:

Георги (Джони) Велинов, Методи Томанов, Георги Илиев (Майкъла), Митко Димитров (син на Динко Димитров и племенник на Георги Димитров - Джеки), Сашо Александров и Марио Вълков.

Тези славни армейски състезатели, донесли толкова много радост, щастие и успехи на ЦСКА, получиха почетни лимитирани колекционерски монети, поднесени от изпълнителните директори на ЦСКА Стоян Орманджиев и Филип Филипов.

Поздравления и почести за всички наши славни играчи и треньори, които за били част от този велик мач за ЦСКА и българския футбол!", написаха на официалната страница на клуба.

Наистина - победи като тази не бива да се забравят.

Снимка: www.cska.bg