ЦСКА посочи за нов треньор Люпко Петрович, след като досега сърбинът изпълняваше "де юре" функциите на консултант. Всъщност, очевидно бе и преди днес, че Петрович е основният двигател на треньорския щаб в клуба, но с това решение вече е официално.

Странен ход, при очаквани доста по-реални и сериозни промени от феновете, които в събота обградиха съблекалнята на "Българска армия" и искаха обяснение за случващото се. А то е очевидно неособено приятно - 1 точка на старта на сезона от две домакинства на Етър и Черно море, както и неубедително представяне в реванша с посредствения черногорски Титоград.

Вместо това идва нещо като промяна... Казано възможно най-меко.

Ето го и официалното съобщение на клуба:

"Армейци,

Люпко Петрович застава официално начело на ЦСКА като старши треньор. Досега опитният специалист имаше ролята на консултант в клуба, но от днес ще ръководи мачовете, тренировъчния процес и всичко, свързано с подготовката на червените като наставник. Добри Митов ще продължи работата си в щаба като помощник, заедно с досегашните си колеги Милош Крушчич, Ивайло Станев, Ивайло Петров и Кирил Динчев.

"Проведохме сериозен разговор с играчите. Най-важното в този момент е отборът да заиграе като колектив. Футболистите трябва да осъзнаят, че от подобна ситуация се излиза, ако са задружни и си помагат на терена. Който се мисли за звезда, не тича, не се бори и не се раздава на терена, няма да играе.

Играчите да не мислят за себе си, а да защитят честта на клуба и да се отблагодарят на публиката за подкрепата. Труден момент за всички, който ще се преодолее само с победи и по-добри игри и резултати. Затова обаче ще трябва дисциплина във всички аспекти и най-вече - голямо сърце за предстоящите трудни битки", бяха първите думи на Люпко Петрович."