Люпко Петрович ще е треньор на ЦСКА през следващия сезон. Сърбинът поема отбора в тандем с Добромир Митов, както бе и в последните седмици на изминалия сезон.

Ръководителите на клуба не са имали съмнения, че това е техният избор и за предстоящата спортна година.

Люпко е в отлични отношения със собственика Гриша Ганчев, като три пъти води в различни периоди Литекс, с който спечели и Купата на България. С Левски пък стана шампион през 2001 г.

72-годишната треньорска легенда има във визитката си Купата на европейските шампиони, спечелена с Цървена звезда през 1991 г.

Петрович е вдигал трофеи на три континента - в Африка (Руанда), Азия (Китай) и Европа (Югославия, Сърбия, България).

Митов ще остане в щаба като основен човек, като ще има думата при взимането на решенията. Опитът на Люпко обаче ще е ключов. Той вече е казал думата си и за селекцията, в която ще има поне 7 нови играчи, петима от които - чужденци.

ЦСКА завърши на второ място, на точка зад Лудогорец. Така за трети пореден сезон сребърните медали са на "Българска армия", като клубът така и не може да спечели трофей през периода, след като се върна в елита от "В" група.

За тези три сезона се смениха шест треньори, а Петрович ще получи шанса да направи подготовка и селекция, след което да стане поредният, който да опита да наруши хегемонията на Лудогорец. Клубът от Разград има 8 поредни титли и ако успее да стане първи догодина, ще достигне рекорда именно на "червените" - през 50-те и 60-те години на миналия век ЦДНА има девет поредни шампионски триумфа.