ЦСКА замина, макар и след транспортни проблеми, за подготвителния си лагер в Турция. "Червените" хванаха чартър от Пловдив, като в самолета се качиха още тимовете на Хебър и Бeрое.

На магистралата обаче клубният автобус на ЦСКА получи повреда и затова "армейците" закъсняха, като се наложи останалите два тима да ги чакат на летището.

Треньорът на "червените" Саша Илич призна за премеждията, но предпочете да се съсредоточи върху задачите преди тима в Турция.

"Всичко е наред, заяви Илич. - Имахме лек проблем с автобуса, но той е решен и вече сме тук. Доволен съм от първия етап на подготовката. Няма контузени играчи. 10 дена се подготвяхме на базата ни в Панчарево. Времето беше отлично като за зимата. Изпълнихме, каквото бяхме замислили. Ако има играчи, които ще донесат качество, аз съм "за" да ги вземем. Надяваме се да няма контузии", продължи той.

Илич отговори и на въпрос, свързан с дискусиите дали българските отбори трябва да мерят сили с руски съперници:

"Няма да меся политиката и спорта. Планирали сме шест контроли, това е. Много е далеч да мислим за титла. Супер е, че завършихме първия полусезон първи, но всички осъзнават колко трудно ще е напролет", завърши Саша Илич.

ЦСКА ще остане в Турция до края на месеца, като все още не е ясно дали проверките ще се излъчват по българска телевизия.

Ето програмата на ЦСКА за зимната подготовка.

18.01: ЦСКА - Санфрече Хирошима

20.01: ЦСКА - Гурник Забже

24.01: ЦСКА - ЛАСК Линц

27.01: Търси се съперник

29.01: ЦСКА - Македония ГП

30.01: ЦСКА - Шахтьор Караганда