Двама фенове на ЦСКА показаха какво е любов към отбора, наред с приключенски дух. Те ще подкрепят довечера "червените" в Подгорица на реванша с Титоград в Лига Европа, след като атакуваха столицата на Черна гора с велосипеди.

Венелин Иванов и Здравко Николов стигнаха от София до сръбския град Ниш с автомобил, преди да се качат на велосипедите оттам.

Стартът на пътешествието бе на 11 юли, пет дни преди днешния двубой от първия кръг в евротурнирите.

ЦСКА спечели мача в София с 4:0 и реваншът е протоколен, но това изобщо не спряло цесекарите да поемат на този своеобразен Тур дьо Балканс (в момента си върви и оригиналният Тур дьо Франс).

Първият ден от експедицията е била по маршрута Ниш - Куршумлия (около 30 км), а вторият етап - до Прищина (70 км).

На 13 юли двамата стигнаха до Печ (85 км), след което в неделя изминаха разстоянието между Печ и Плав (70 км). Вчера се добраха през планините до Тамаре (около 50 км), откъдето тази сутрин атакуваха Подгорица (70 км).

Маршрутът е близо 400-километров и минава през много тежки планински участъци в Албания, Косово и Черна гора. Особено труден е планинският масив Проклетия (между Косово и Черна гора).

Венелин и Здравко известяваха след края на всеки от дневните "етапи" докъде са, както и споделяха в социалните мрежи приключения от пътуването. Местни хора се снимаха с тях по пътя, а сайтове в Сърбия и Черна гора писаха за уникалната им идея да идат на мач с велосипед на близо 400 км.

Тази вечер в 21,30 часа българско време е и мачът-реванш, като общо около 600 фенове на ЦСКА ще подкрепят отбора на стадион "Под Горицом".

Двама от тях ще са особено горди със себе си, че са стигнали за двубоя след пътуване, което никога няма да забравят.

Снимка: Facebook