Мачът между "Левски" и Хамрун Спартанс няма да се преиграва. Това реши УЕФА, като отхвърли като неоснователна жалбата на българския клуб.

Новината бе официално потвърдена от "Герена".

"Левскари, протестът на "ПФК Левски" бе отхвърлен от председателя на Апелативната комисия на УЕФА като "недопустим". Решението по случая е без мотиви", лаконично обявиха от "Левски".

Решението на евроцентралата е очаквано, като шансовете на "сините" да анулират по служебен път срамното отпадане от малтийците през цялото време бяха минимални.

Както е ясно, "Левски" пусна официална жалба до УЕФА след злополучния реванш с Хамрун (решен след изпълнение на дузпи), настоявайки двубоят да се преиграе. Причината - при изпълнението на начален удар играч на малтийския тим е бил в половината на "сините", което се счита за нарушение на правилата.

От УЕФА свикаха спешно Апелативната комисия, като двата тима представиха становищата си. Решението пък бе взето експресно и бе официално обявено, с което окончателно се слага край на участието на "Левски" в евротурнирите за този сезон.