Европейската футболна централа ще върне парите на всички феновете на Ливърпул, които са имали билета за последния финал в Шампионска лига през месец май.

Става въпрос за английските фенове, които са били част от официалната квота с пропуски на мърисайдци за финала, наброяваща общо 19 618 билета.

Цените на пропуските за финала на "Стад дьо Франс" в Париж варират между 59.40 паунда за най-евтините, до суми от 585.70 за най-лускозните места от стадиона.

Причината за действията на УЕФА е докладът, който заключи, че редица проблеми с организацията за довели до хаоса преди финала и като по чудо не се е стигнало до трагичен инцидент.

Припомняме, че финалът се забави с над 40 минути заради огромните струпвания пред входовете на стадиона и възникналите впоследтвие безредици, при които полицията използва сълзотворен газ.

Независим доклад заключи, че редица организационни грешки на УЕФА и френските власти са довели до струпванията, забавянето и проблемите на входа на стадиона.

Като компенсация от УЕФА ще върнат парите за билети на феновете, а за компенсация ще могат да кандидатстват и привърженици на Реал (Мадрид), които не са могли да влезат на стадиона за началния съдийски сигнал.

Тяхната бройка обаче е доста малка, защото струпванията бяха в зоните, обособени за фенове на английския тим.