Капитанът на Унгария Доминик Собослай, който направи голям мач срещу България (3:0) в понеделник, обясни пред местните репортери след края, че първият гол на домакините е хванал напълно неподготвени нашите национали.

"Българите не усетиха, че не аз ще бия първия корнер - разкри десетката на РБ Лайпциг. - Целта беше да изпълни Роланд (Шалай - б.р.), а аз да получа при ъгъла на наказателното поле.

След поемането на топката, те очакваха аз да стрелям, двама от тях се приближиха до мен, за да блокират удара. И тогава реших да пробвам на дрибъл между тях, успях да мина между двамата и така стана попадението. Не го очакваха, а идеята бе да търсим да ги изненадаме в първия половин час. Получи ни се."

Други от играчите на "маджарите" говориха в същия дух.

"Бяхме много подготвени да пресираме в първия четвърт час и се фокусирахме върху статичните положения - каза Балинт Вечей, който вкара споменатия първи гол след отбитата топка от удара на Собослай. - Моето попадение също стана след такава игра.

Подготвяхме се много уверено и изпълнени със самочувствие през цялата седмица. Победата срещу срещу естонците (1:0) беше добра, но имахме известно чувство за липса, защото можехме да спечелим с повече голове. Но сега показахме, че наистина искаме да продължим напред."

Селекционерът Марко Роси обобщи:

"Първото полувреме беше може би най-доброто, което можех да изживея на пейката на отбора. Спомням си обаче, че изиграхме един от най-добрите мачове срещу Турция през 2020-а, но тогава не вкарахме гол. Така че може би днес беше най-добрият ни мач.

Започнахме много добре и смятам, че Доминик Собослай изигра най-добрия си мач досега в националния отбор. Фактът, че той носи капитанската лента, му даде отговорност, която успя да оправдае. Той вече е израснал и зрял за тази задача."