Компанията United Group, която е сочена от седмици като бъдещ собственик на футболния "Левски", пусна за първи път официално съобщение по темата.

То е кратко и бе разпространено чрез БТА, но в него се четат интересни и внасящи някаква конкретика изречения.

Ето го в пълния му вид:

"United Group наскоро проведе финансов и правен анализ на ФК "Левски", резултатите от който бяха представени и в момента се разглеждат от ръководствата на United Group и Sport Republic.

Анализът все още не е коментиран със собствениците и/или ръководството на ФК "Левски". United Group и Sports Republic все още не са провеждали преговори относно придобиването на ФК "Левски".

United Group и Sport Republic стриктно спазват приложимите законодателства и регулации и не са преговаряли и няма да преговарят с лица и/или компании, санкционирани по глобалния закон "Магнитски".

United Group и Sport Republic няма да коментират в бъдеще каквито и да било спекулации по темата. Компаниите ще разпространят официално становище, когато преговорите бъдат финализирани, успешно или не."

В момента собственик на "Левски" и притежател на контролния пакет акции е Наско Сираков, след като те му бяха прехвърлени от Васил Божков, който влезе на "Герена" преди почти три години като собственик.

Сираков ръководи нещата в клуба от май 2020-а.