Жозе Моуриньо изживя най-тежкото си поражение на футболния терен, след като Рома бе размазан от Бодьо/Глимт с 1:6 в Норвегия, в мач от Лигата на конференциите.

Португалският треньор не можеше да повярва на очите си, след като за първи път от 1008 мача като наставник, негов отбор допусна 6 гола. Досега най-тежката загуба на Специалния бе 0:5 - случвало му се е два пъти.

Но никога да падне с повече от пет инкасирани попадения. Жозе нападна играчите си, което може да е началото на сериозен разрив между него и състава, прогнозират в Италия.

"Имаме 13 играчи - каза Моуриньо, гневен и измръзнал в студа в норвежката вечер. - Останалите са на друго ниво и не играят така, както трябва да играе Рома.

Това е състав с много лимитирани възможности и аз не съм го крил от първия ден. Днес ни победи отбор, който искаше повече победата, а и показа повече качество на терена."

Разбира се, Рома остава в идеална позиция да излезе от групата, в която е още и ЦСКА, както и украинският Зоря.

Но провалът на Жозе в Норвегия стана основна тема за откровен присмех, особено в Англия.

"Те дойдоха с огромните си четки за зъби и изтъркаха Специалния от стадиона - смееше са анализаторът Роби Савидж в радиошоуто на "Толкспорт". - Не съм го виждал такъв. Той гледаше с празен поглед и се чудеше как да хвърли кърпа на терена и да прекрати този кошмар."

Шегата е заради огромните четки за зъби, които мъкнат на стадиона феновете на Бодьо - традиция, водеща началото си от преди десетилетия.

Атрибутите се считат за кадем на отбора и на трибуните се виждаха такива и в четвъртък.

"Жозе каза преди старта на груповата фаза - Е, това е турнир, който не съм печелил и с удоволствие ще го направя. Сега ние му казваме - Е, Жозе, в кой друг турнир си губил с шест гола?", майтапеше се за сметка на португалеца Дани Мърфи в студиото.

"Каква Специална норвежка вечер", не крие иронията в. "Дейли Мейл".

В Италия отзивите не са крайни, като се отбелязва, че римляните имат по-важна цел през сезона - влизане в топ 4 на първенството и завръщане в Шампионската лига. Няма и големи притеснения около преминаването на Рома в елиминациите.

С победата Бодьо/Глимт е първи със 7 т., Рома има 6, Зоря е с 3, а ЦСКА - с една точка след първите три мача.