Облаците над Пол Погба се сгъстяват и по всичко личи, че той няма да отърве 4-годишното наказание за допинг. Поне това са категорични медиите в Италия, които излизат с нови разкрития за скандала с положителната проба на халфа на Ювентус.

Погба бе временно отстранен от италианската антидопингова агенция Nado Italia след положителната проба за тестостерон. Френският халф е признал пред шефовете на гранда от Торино, че съзнателно е вземал хранителна добавка с тестостерон, но без да се консултира с медицинския щаб на отбора.

Препаратът бил предписан от приятел на Погба, който е лекар в Маями. Добавката се предлага в САЩ, но не и в Италия.

"Изчакваме окончателните резултати, коментира неговият агент Рафаела Пимента. - Дотогава можем само да кажем, че Погба със сигурност не е възнамерявал да наруши правилата".

Ювентус" също потвърди отстраняването на французина с кратко изявление:

"Клубът си запазва правото да обмисли следващите процедурни стъпки".

А според италианските медии стъпките вече са предприети. Първата от тях - замразяване на заплатата на французина. Ако санкцията бъде потвърдена, Погба ще бъде дисциплинарно освободен за нарушаване на вътрешния правилник.

Така Ювентус ще си спести около 30 милиона евро, колкото трябваше да му плати до края на договора му.

Колкото до Погба - играчът е на 30 години и задаващата се 4-годишна санкция на практика ще означава край на бурната му кариера.