В четвъртък от 22 часа Лудогорец приема АЕК (Ларнака) в третия си мач от груповата фаза на Лига Европа.

Разградчани имат в актива си една точка досега и ще търсят задължителна победа срещу съперника, с когото завършиха наравно преди две седмици.

В пресконференцията преди двубоя Антонио Здравков звучеше категоричен, че неговият отбор ще победи утре и че не е имал късмет в предишните двубои, тъй като е бил равностоен на съперниците си.

Капитанът Светослав Дяков заяви, че точковият актив на Лудогорец не приляга на селекцията, но и че големият натрупан опит ще помогне в оставащите три мача.

Снимка: БТА

Победата утре е задължителна, тъй като играем на собствен терен. Колкото и да са малки шансовете за излизане от групата, трябва да победим.

Така ще запазим интригата в групата. Направихме грешни стъпки, които ни попречиха да натрупаме повече точки и шансът ни да е по-голям.

Възможността да излезем от групата сега не е голяма. Трябва да чакаме грешни стъпки на останалите отбори. Не съм съгласен, че Байер Леверкузен е случаен отбор.

Не играем лошо в Европа, но до този момент нямаме късмет. Всеки един отбор може по време на мач да получи психологически срив и да търси друго развитие на мача.

АЕК Ларнака определено е добър отбор, който разполага с добри футболисти. Не бива да пропускаме моментите, които ни дават възможност да затворим мача", заяви треньорът на българския шампион.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/15518758/013100

"Нашият отбор е с доста опит в турнирите. В Лига Европа няма леки мачове. Ние обаче вярваме в нашите сили и възможности. Смятам, че имаме сили да победим. Лудогорец е готов за утрешния двубой.

Ние винаги чакаме с нетърпение подобни срещи. Настроили сме се за победа, тъй като на Лудогорец не приляга подобен точков актив. Мачовете в Европа са с различен заряд от тези в България. Надявам се да не повтаряме грешките, а да се учим от тях. АЕК Ларнака е качествен тим, но ние сме по-добри.

Ако трябва да съм честен, ги харесвам като отбор. Също като Лудогорец обичат да контролират топката. Утре ще покажем на терена, че сме по-добри", категоричен бе капитанът Дяков.