Прокуратурата в Нидерландия поиска Куинси Промес да бъде осъден на 9 години затвор. Бившият съотборник на Ивелин Попов в Спартак (Москва) е подсъдим в дело за трафик на наркотици, като междувременно стана ясно, че има и други провинения извън тези обвинения.

Адвокатите му са категорични, че той отхвърля обвиненията за износ и внос на повече от 1300 килограма кокаин, пристигнали от белгийското пристанище Антверп в родната му страна с две пратки през 2020 година.

Дрогата е била скрита в пратки със сол, идващи от Бразилия, обявиха по-рано днес обвинителите. Телефонни записи доказват, че Промес е бил замесен пряко в случилото се, макар представителите му да отхвърлят тази теза.

32-годишният футболист бе осъден на година и половина затвор заради нападение. Тази присъда стана реалност през 2023-а, когато стана ясно, че е наръгал с нож един от братовчедите си в коляното.

Футболистът вече обжалва това произнасяне на съда.

Понастоящем той продължава да пребивава най-вече в Москва и с оглед на проблемите си не мисли за скорошно завръщане в родната страна.