Община Пазарджик вдигна ръце от издръжката на футболния Хебър след смяната на властта в града, но от клуба разкриха кой е отговорен за оцеляването на отбора след последните избори. Воденият от Любослав Пенев тим бе на ръба, но все пак продължи да играе в елитната ни футболна дивизия, като след разрива с местната власт детайли относно финансовите дела на отбора не бяха разкривани.

Сега стана ясно, че пазарджишкият тим все пак продължава нормалното си съществуване заради човек, свързан с властта. Твова е общинският съветник Румен Димитров, който е и предприемач.

"ФК Хебър изказва огромната си благодарност към общинския съветник и предприемач - Румен Димитров.

Той е една от основните причини клубът да оцелява вече пети месец в условията на прекратена общинска субсидия към Хебър. С изключителното финансово съдействие на г-н Димитров, Хебър успява да погасява задължения на старото ръководство от есента на 2023 г. по поети парични ангажименти към трети лица.

В същото време без да е юридически обвързан по какъвто и да е начин с Хебър, Румен Димитров помага и ежемесечно на клуба с финансови плащания за покриване на текущи разходи", оповестиха от клуба, който вчера допусна поражение с 2:3 от Крумовград.