Бъдещето на Кирил Десподов и този сезон изглежда далеч от Каляри, пише местното издание "Calcio Casteddu".

Футболист №1 на България за 2018-а прекара последния сезон под наем в австрийския Щурм Грац, макар Каляри да бе платил 3,5 милиона евро на ЦСКА за правата му в началото на 2019-а.

След приличен сезон в Щурм, очакванията бяха Десподов да се завърне в клуба от Сардиния, където да се бори за титулярно място под ръководството на новия треньор Еузебио Ди Франческо. За съжаление подготовката му бе нарушена от положителния тест за коронавирус, а по всичко личи, че Каляри отново ще опита да го даде под наем.

В посветения за него материал се казва:

"Съдбата на младия българин изглежда ясна. Въпреки сериозната инвестиция за него, клубът изглежда не иска да му даде шанс. Исторяита се повтаря, както и през миналия сезон.

Бяха платени 3,5 милиона евро за талант, който току що бе станал играч №1 в родината си, като също така се утвърди в националния тим. Атакуващ играч с добра физика, страхотна скорост и усет към гол.

Нещата обаче не се развиха по план, а той се появи едва 4 пъти като резерва в мачовете на Каляри. Роландо Маран (б.а. бившият треньо) му даде шанс да натрупа мачове и самочувствие с наем в австрийския Щурм. Въпреки контузията, той вкара 8 гола в 14 мача, което бе впечатляващо.

Бе очаквано, че Каляри ще го отзове, за да му даде шанс. Това обаче не се случва, а вероятно и положителният тест за COVID-19 си каза думата.

Днес по всичко личи, че място за Десподов в Каляри няма. Трансферите на офанзивни играчи го доказват. Ди Франческо не познава толкова добре качествата му, а и изглежда не е готов да му даде шанс.

Каже те истината, Кирил не е разопаковал багажа си все още, нали?