Левски загуби с 1:2 приятелския си мач срещу втородивизионния Марица (Пловдив), игран под почти непрестанния дъжд над тренировъчния терен на "Георги Аспарухов".

Станимир Стоилов реши да заложи почти изцяло на момчета от втория тим на Левски, като от първата минута започнаха само петима футболисти от първия състав.

А от тях единствено Ноа Сонко Сундберг и Филипс Кръстев са със статут на титуляри, като всеки един от състезателите от първия състав с изключение на Марин Петков, остана 45 минути на терена.

Причината за този експеримент на Стоилов е, че утре Левски има още една контрола - срещу Витоша (Бистрица), в която по всяка вероятност ще видим вече титулярния състав.

Съвсем очаквано изпълненият с юноши тим на Левски правеше доста грешки, а две такива през втората част доведоха до головете за Марица. Особено фрапантна бе тази на Коричков пет минути преди края, след която Марица вкара за 2:1.

Иначе в 63-ата минута СоломонДжеймс откри за гостите, а само пет по-късно Марин Петков успя да изравни, след като на сантиметри от голлинията успя да вкара избитата от вратаря топка.

Левски имаше още няколко добри положения, но въпреки преимуществото си във владението на топката, младите играчи не успяха да сторят достатъчно, за да избегнат поражението в тази контрола.