Рейнджърс и Селтик ще се срещнат в голямото дерби на шотландския футбол още в третия кръг на новото първенство. Шампионите ще приемат на своя "Айброкс" вечния си съперник в неделя, а за подобно съперничество високото напрежение доста преди мача не е нещо ненормално.

Сега, по-малко от седем дни преди битката за Глазгоу, изглежда назрява расистки скандал, свързан с един от футболистите на двата отбора. Японецът Киого Фурухаши, който защитава цветовете на Селтик.

Лятното попълнение на "детелините" е бил обиждан на расова основа от група фенове на Рейнджърс, а като свидетелство за това на бял свят се появява видео от въпросната ситуация. Привържениците на шампионите са обиждали Фурухаши при последното си гостуване - на Рос Каунти вчера.

От ръководството на "сините" вече заклеймиха поведението на запалянковците си, подчертавайки, че са категорично срещу всички форми на расизъм и дискриминация и че тези хора по никакъв начин не представляват клуба и лоялните му фенове.

Японският нападател се представя отлично след преминаването си от Висел Кобе на "Селтик Парк" и досега е вкарал шест гола в общо седем изиграни мача.