Словесните битки преди днешния четвъртфинал Нидерландия - Аржентина на световното първенство в Катар продължават, след като в четвъртък Анхел ди Мария нарече Луис ван Гаал "най-слабия треньор, с когото съм работил".

Аржентинската звезда бе футболист на Манчестър Юнайтед при треньора от Нидерландия. Ди Мария също така каза: "Ван Гаал има притеснения и страх от нас, защото не е забравил как ги победихме преди 8 години на полуфинала в Бразилия".

Тогава Аржентина спечели с дузпи на Мондиала, а Ван Гаал, както и днес, бе начело на "оранжевите".

На своята пресконференция Луис, който минава за "сухар" сред треньорите, идобщо не трепна от атаката на крилото на съперника.

"Сигурно съм бил слаб треньор някога, възможно е - вдигна рамене Ван Гаал, ветеран в професията. - Сериозно казано, не харесах това, което Анхел каза. Жалко, но ми е ясно, че решенията на треньорите не винаги се харесват на футболистите. Особено, когато ги оставят резерви.

За радост, след толкова години във футбола, Ди Мария е един от малкото хора, които говорят такива неща за мен."

Селекционерът на "оранжевите" не пропусна и да върне една "стреличка":

"Преди осем години не ни победиха, поправям го. Мачът завърши наравно и те просто имаха повече късмет при дузпите."

Ван Гаал също така не пропусна да нанесе своя словесен удар, като прегърна седящия до него Мемфис Депай на пресконференцията и подхвърли:

"Кой знае, може той да е новият Бергкамп утре!?".

Препратката е към великия четвъртфинал преди 24 години на Мондиала във Франция, когато един извънземен гол на Денис Бергкамп в края донесе победата на "лалетата" над Аржентина с 2:1.