Аржентинският селекционер Лионел Скалони не остана очарован от въпросите на чуждестранните журналисти относно поведението на неговите играчи в мача срещу Нидерландия.

Той се опита да отклони някои от въпросите по темата, но в крайна сметка заяви, че е горд от своите футболисти и това е бил специфичен мач, който е трябвало да се изигра точно по този начин.

След много нерви, скандални и някои грозни ситуации, в крайна сметка момчетата на Скалони изковаха победата след изпълнение на дузпи, а селекционерът заяви в навечерието на полуфинала срещу Хърватия:

"Не сочете само нас, в онзи мач бяха замесени два отбора. Във футбола понякога това се случва. Понякога се налага да се защитаваш, друг път да атакуваш, а понякога ги има и тези мачове като срещу Нидерландия.

Колкото и да говорите по темата, вече няма никакво значение. Несправедливо е само да повтаряте, че Аржентина има неспортсменско държание.

Загубихме от Саудитска Арабия и не казахме нищо, приехме това и поздравихме противника. Преди година пък спечелихме Копа Америка и показахме уважение към най-големия си съперник, а всички добре помните кадрите на Меси и Неймар след онзи финал. Не ми говорете за нашето държание.

Трябваше да покажем, че имаме чест и гордост, изиграхме мачът така, както трябваше. Уважавам всеки опоент, но трябва да сложим край на тези приказки за аржентинското поведение, просто е нелепо".

Снимка: AP/БТА

Медиите в Хърватия също засегнаха темата, като днес излязоха със заглавие, че Аржентина готви същите провокации и в полуфинала срещу "ватрените".

Колегата на Скалони - Златко Далич, имаше далеч по-спокойна пресконференция, като заяви:

"Достигнахме сред най-добрите четири тима. Това е невероятен успех за Хърватия, а фактът, че го правим за втори пореден път го прави още по-специално.

Сега искаме повече. Изправяме се срещу отличен противник с Лионел Меси в състава си. Знаем как да изиграем този мач и как да победи. Имам доверие на играчите си.

Този полуфинал няма да има нищо общо с мача от миналия Мондиал, когато победихме аржентинците с 3:0. Срещу нас е един много различен отбор.

Не искам и да коментирам мача на Аржентина срещу Нидерландия. Имаше емоции, но и аржентинците трябваше да отговорят на многото очаквания. Не мога да виня някого, че е бил емоционален в подобен мач. Разбира се, ще се опитаме да избегнем това нещо в нашия двубой".

Снимка: Getty Images