Бизнесменът Васил Божков открито заяви, че няма да има възможност да продължи финансирането на Левски, ако влезе в сила готвеният закон за национализирането на лотарийните игри.

Именно този законопроект поставя под въпрос бъдещето на столичния гранд, защото "Национална Лотария", в която Божков е главен акционер, е основен спонсор на клуба.

Божков вече се срещна с феновете на Левски в неделя, а новата среща днес бе открита за медиите в първите няколко минути.

"Законът е такъв, какъвто е, и ние сме си платили всичко по закон. Изявлението на АДФИ беше ясно и точно. Ако това се случи, аз просто няма да имам възможност повече да издържам Левски", заяви бизнесменът.

На въпрос дали е успял да говори с министър председателя Бойко Борисов, Васил Божков заяви: "В крайна сметка кой съм аз, че премиерът да ми вдига телефона".

Изпълнителният директор на "Национална Лотария" - Димитър Ганев, който е част от ръководството на клуба заяви, че в последната година са инвестирани почти 19 милиона лева.

Голямата част от тях са отишли за изчистването на просрочени задължения към НАП, бивши играчи и мениджъри.

Снимка: BulFoto

"Левски е погасил стари задължения в размер на над 7 милиона лева. Към момента имаме споразумение с НАП за разсрочване и спазваме всичко. От Агенцията за приходите могат да потвърдят. Нямаме просрочени задължения и сме напълно платежоспособни. Не се притесняваме от кредиторите си.

Виваком е отправила писмена претенция към 31 август за връщане на тези пари, имат изпълнителен лист. Техният изпълнителен директор днес ми се обади и ми каза, че ги предизвикваме да ни съдят и те ще заведат дело. Виваком, заедно с лихвите, са за над 3 милиона лева.

Дългът към Главболгарстрой също е около 3 милиона. Според нашите икономисти обаче, Левски не дължи тези пари и ще се съдим за тях", заяви още Ганев.

След кратките изявления на Божков и Ганев, медиите бяха помолени да напуснат залата, в която останаха събралите се десетки фенове на клуба, за да продължат разговора си с ръководството.

Привържениците ще имат среща с Бойко Борисов и министъра на спорта Красен Кралев, която ще се състои в петък.

Снимка: БТА

Снимка: BulFoto