Барселона прави отчаяни опити да изкуши Лео Меси, още повече, че последните индикации са за отдалечаване на аржентинеца от опцията за завръщане на "Камп Ноу".

След като каталунците почти сигурно няма да получат зелена светлина от Ла Лига за подобна мащабна сделка заради разклатените си финанси, в клуба са намерили нов начин да заобиколят правилата.

Информацията е на авторитетното френско издание "Екип" и е доста любопитна.

А именно - Барса ще си партнира с Интер Маями, за да направи възможно завръщането на аржентинеца.

Двата клуба могат да сключат споразумение, в което Меси ще подпише с франчайза от МЛС, но ще играе за Барселона от 6 до 18 месеца под наем, за да може да бъде част от каталунския тим през следващия сезон, като по този начин ще се потвърди дългоочакваното завръщане на Лео.

"Екип" посочва, че за Лео това би било опция, която би имала много смисъл, тъй като ще му позволи да продължи да играе на най-високо ниво в Европа до Копа Америка 2024, за да затвори кръга с клуба на живота си, преди да отиде да играе в САЩ.

Ла Лига трябва да реши в началото на следващата седмица дали планът за жизнеспособност, който Барселона представи, е валиден или не, за да може клубът да се изправи пред пазарните операции, които е планирал, включително привличането на Лео Меси.

Аржентинският футболист иска да затвори бъдещето си възможно най-скоро, а офертата от Ал Хилал от Саудитска Арабия не е единствената, която той има на масата.