Мениджърът на "Арсенал" Арсен Венгер даде някаква яснота относно предстоящото му напускане на клуба след края на сезона.

Наставникът призна, че решението не е изцяло негово, с което потвърди спекулациите, че всъщност е принуден да се оттегли. Той ще остави "артилеристите" след 22-годишнен престой начело. По всичко изглежда, че решението е било на ръководството.

Относно бъдещите си планове, французинът заяви, че ще работи в професията, но още не е наясно какво ще прави през следващия сезон.

"Арсенал" спечели три пъти първенството и седем пъти Купата на ФА под негово ръководство.

Сега няколко треньори биват спрягани за заместници, като на преден план изпъква името на бившия наставник на "Барселона" Луис Енрике.

Венгер коментира испанеца по следния начин:

"Не искам да влияя за избора на следващ треньор, но имам високо мнение за Енрике".

В четвъртък "Арсенал" излиза в първия си мач от полуфиналите на Лига Европа срещу "Атлетико" (Мадрид) и това е турнирът, който дава възможност на Венгер да си тръгне от тима с трофей.

Французинът коментира, че не знае какъв би бил перфектният завършек на кариерата му в "Арсенал", но се надява отборът му да се справи възможно най-добре. Добави, че играчите му заслужават да играят в Шампионска лига и че това е целта му.

Спечелването на Лига Европа дава право на участие в най-големия европейски клубен турнир.