Президентът на Славия и член на Изпълкома на БФС - Венцеслав Стефанов, коментира ситуацията около оставката на националния селекционер Петър Хубчев.

Както Dir.bg съобщи преди дни, националният селекционер депозира оставката си и се очаква след края на сезона да поеме Левски.

"За мен Хубчев предаде Борислав Михайлов. На 100 процента го предаде. Не се постъпва по този начин.

Някъде беше забъркано и моето име. Не знам дали селекционерът си дава сметка, че всеки има право да изрази мнението си.

Мисля, че си е намерил място в Левски и поставя хората пред свършен факт. Това си е за негова сметка.

Михайлов ще реши кой да поеме националния отбор. Ако реши да се консултира с нас, ще кажем мнението си. Аз имам такова, но не желая да споменавам публично имена.

Трябва обаче да е човек със самочувствие и смелост да налага млади футболисти. Във вътрешното първенство има момчета с отлични качества. Виждате, че едни и същи играчи се въртят през последните години в националния отбор и няма напредък.

За да имаме обаче по-добро поколение, единственият ни шанс е да се направят два-три стадиона, с които ще кандидатстваме за Евро 2028.

На мен ми се иска в София да бъде изграден един нов стадион. Това ще се случи само ако Бойко Борисов предприеме мерки. И аз силно се надявам той да го направи. Борисов даде шанс на българския футбол и българския спорт. Доста средства бяха отделени за спорта. Сега надеждата е Борисов да направи така да имаме тези стадиони. Ако дойде друг на власт, нищо няма да се получи", заяви Стефанов пред "Блиц".