Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Неманя Видич представи екипа си, с който ще атакува поста на президента на Футболния съюз на Сърбия.

Бившият капитан на националния отбор на Сърбия представи пред медиите хората, с които иска да управлява, като някои от тях са и добре познати в България, или пък работили в различни периоди в нашата страна, информира БТА.

Номинираните за вицепрезиденти са Бранко Милотинович, известният съдия Милорад Мажич, Петър Йованович, както и Славолюб Муслин. Мажич в момента е шеф на Съдийската комисия на Футболния съюз на Кипър. Милотинович е известен сръбски богаташ, човек с пари и бизнеси в страната.

Името на Муслин няма нужда от представяне, като освен в Левски (София), е бил начело на националния отбор на страната, треньор във Франция, Белгия, Русия и два пъти на Цървена звезда. Четвъртият потенциален вицепрезидент Петър Йованович е председател на УС на Райфайзен Банк-Сърбия.

Видич представи и хората, които ще влязат в новия Борд на федерацията, като сред тях е и бившият защитник на Славия Раде Тодорович. Тодорович в момента се занимава с организация на детски турнири и помага за развитието на малки школи да бъдат възможно най-стабилни, основно в родния си град Кралево.

Другият кандидат за поста председател на Футболния съюз на Cърбия е легендата Драган Джаич. В момента на 76 години, фамозното ляво крило на Цървена звезда се радва също на солидна подкрепа. Изборите за президент на ФСС ще се проведат на 14 март в базата на местната централа в Стара Пазова.

С този си ход Видич копира добрия си приятел и бивш съотборник в Юнайтед Димитър Бербатов, който също се пробва да стане президент на футболния съюз, но засега неуспешно.