Вратарят на България Пламен Илиев е контузен и е под сериозен въпрос за световната квалификация в Белфаст тази вечер, съобщи БНТ. Мачът срещу Северна Ирландия е от 21,45 ч и ще се предава именно по националния канал, като и за двата отбора той е еднакво важен.

И ние, и северноирландците, нямаме точка в групата, където пълен контрол държат фаворитите Италия и Швейцария с по 6 т.

Не е ясно колко сериозна е травмата на Илиев, който бе титуляр в двата мача тази седмица - 1:3 от швейцарците и 0:2 от италианците в София.

Ако той не е готов, селекционерът Ясен Петров ще трябва да разчита на един измежду Иван Караджов или Даниел Наумов. И двамата нямат официален мач за България.

Така проблемите пред Петров стават все по-сериозни.

Той има да запълва голяма празнина в зоната на десния бранител (външен полузащитник според схемата), след като мистериозно от лагера си тръгна Страхил Попов, а Сининьо също не тръгна за Белфаст с травма.

"Принудени сме да направим промени, натрупа се умора във футболистите, но ние имаме млади и свежи хора, които не са играли досега - каза Петров снощи в Белфаст. - Смятам, че ще им се получат нещата и дай боже да постигнем добър резултат. Гледахме Северна Ирландия срещу Италия и САЩ. Надявам се да знаем достатъчно, но са имали два много тежки мача.

Това за нас е трети пореден мач срещу отбор, който е пред нас в ранглистата. При всички положения трябва да вкараме гол. Задължително е и да запазим вратата си "суха"."

Букмейкърите вече ни определиха като аутсайдер и за днешния мач.

Коефициентите за победа на домакините са около 1,90, а за наш успех варират около 4,50-4,70.