Българският национален тим по футбол е сред най-слабите в Европа, а в това се убедихме снощи, когато Литва ни би с 2:0 насред София.

Кратка справка в резултатите и класирането на останалите групи ще затвърди това, че по-зле от нас са единство класическите "страни джуджета", в повечето от които футболът дори не е професионален спорт.

Извън тези "джуджета", единствено Естония и Кипър се представят по-зле от нас, а кипърската футболна мъка продължи и този следобед в Тбилиси.

Там кипърските национали отнесоха 0:4 от Грузия, което бе поредният разгром, който отнасят в тези квалификации.

За шест мача Кипър все още няма точка в групата си с Испания, Шотландия, Норвегия и Грузия, а головата разлика на тима е 2:21.

Днес поне кипърците успяха да удържат нулево реми до почивката, което си бе постижение с оглед на предишните мачове, но след полувремето станахме свидетели на истински грузински погром.

Отар Китейшвили откри, суперзвездата на грузинците Хвича Кварацкелия удвои, Леван Шенгелия вкара третия гол, а в самия край от дупа Гиоргес Микаутадзе оформи крайното 4:0, постигнато само за едно полувреме.

За Грузия реални шансове за класиране на Мондиал няма, но поне отборът трупа точки и победи - нещо, което на този етап се оказва невъзможно за Кипър и Бългрия.