Ефектът на доминото застига бразилския национал Даниел Алвеш, а всичко в живота му става все по-тежко с всеки изминал ден.

Алвеш продължава да е в каталунския затвор "Баинс II", където очаква хода на делото за изнасилване срещу него. Според всички прогнози, бразилецът трудно ще може да се измъкне от ситуацията, а с оглед на събраните доказателства до момента, присъда от 4 до 12 години изглежда съвсем реалистична.

На фона на този огромен скандал, само месец след участието му на Мондиала в Катар, където дори сложи капитанската лента на Бразилия в един от мачовете, нещата стават още по-тежки за Алвеш.

Моделът Жоана Санс, която от пет години е съпруга на най-титулувания футболист, е подала документи за развод, твърдят медиите в Испания.

В първите дни след ареста на Алвеш тя го подкрепи и заяви, че вярва в неговата невинност, но седмици по-късно очевдино ситуацията е различна и Санс вече е започнала необходимите процедури, за да се разведе с бразилския футболист.

На фона на предстоящата почти сигурна ефективна присъда и очертаващия се развод, срещу Даниел Алвеш ще започне и дело за 5 милиона долара.

То е от последния му клуб - мексиканският Пумас, който прекрати договора му в деня на неговия арест.

Президентът на клуба - Леополдо Силва обяви, че случилото се с Алвеш сериозно уронва престижа на Пумас, а в договора на всеки играч има изрично записано как се процедира в подобни ситуации.

Според думите му, в договора е записано, че при употреба на допинг, нарушение на закона или непристойно публично поведение, всеки играч може да бъде съден за фиксирана според контракта сума, с която той да компенсира клуба.

Леополдо Силва е убеден, че заради огромната щета, която Даниел Алвеш е нанесъл на Пумас, клубът спкойно ще го осъди за пет милиона долара.