Селекционерът Ясен Петров бе видимо разочарован, но не и унил след поражението с 1:3 от Швейцария на старта на световните квалификации.

За треньора това бе възможно най-сложния дебют - в официален мач срещу един от двата големи фаворита в групата.

Ето мнението на Петров след края пред камерата на БНТ:

"Да, това беше сблъсък с реалността в първите 15 минути, определено. Трябвя да приемем, в този вид сме за първи път, особено в защита. Допуснахме детински грешки и то срещу сработен отбор, а когато правиш такива, такъв отбор не ти прощава и те наказва.

През второто полувреме се постарахме, опитахме да играем футбол и нещата бяха по-прилични... Но футбол се играе 90 минути, не 45.

Естествено, че предстои много работа.

Футболистите в тренировките показваха, че искат. И видяхме, че има промяна второто полувреме, но беше прекалено късно. Нямам обяснение за поведението през първото полувреме.

Дали съм мислил за ранни смени или промени в отбраната? Не, не искахме да правим промени в защитата, те се виждат за първи път тези хора, които играха там. А и швейцарците имат много класни нападатели, превъзхождат ни физически.

Беше по-добре да опитаме да правим промени напред, не в отбраната, след трите ранни гола. И така направихме.

Ясно е на всеки, че няма как да направим чудеса за три дни. Какво трябва за следващите мачове? Да сме по-концентрирани."