Националният селекционер на България Ясен Петров направи обстоен анализ на равенството 1:1 срещу Словакия.

“Лъвовете” показаха добри неща срещу един от участниците на предстоящото Европейско първенство, а ето и какво каза Петров след двубоя, изигран в австрийския град Рийд:

“От началото на срещата и от битката, която нашия отбор даде, съм доволен. Можехме да водим с по-убедителен резултат. Имахме шансове и през втората част. Играхме със сериозен противник. Много полезна проверка. Имаше промени, дадохме шанс на някои хора да започнат, млади играчи бяха на терена. Допуснахме грешки, но има израстване.

Направихме доста елементарни грешки, но това е плод на младостта. Ние градим този отбор в момента. С тренировки и опознаване ще стане. Създадохме положения, вкарахме гол, ударихме греда. Доволен съм от това.

Ще се опитваме да изненадаме противника всеки мач. Аз съм привърженик на експериментите в състава. Всеки мач сме в различен състав. Четири мача досега сме с различна тактическа постройка. Днес също. Това са контролни срещи, всеки трябва да защитава себе си на терена. Смятам, че резервите също се представиха на добро ниво. Продължаваме да търсим най-добрия си облик.

Имам определени изисквания. Когато дойде умората, започваме да правим елементарни грешки, които не искам да коментирам. На полувремето си казахме някои неща, но това си остава в съблекалнята. Футболът е такава игра, че винаги има проблеми, които трябва да се решават.”