Ясен Петров вече няма да е национален селекционер на България, призна самия той в минутиките след един от най-унизителните мачове в историята на националния ни тим.

България загуби с 2:5 от Грузия на собствен терен, а Ясен Петров в прав текст каза, че подава оставка.

Той сподели, че просто няма морално право да остане на поста след подобен резултат. Селекционерът не даде особен анализ на това, което се случи, а просто се извини на всеки, който е бил принуден да гледа тази продукция.

"Благодаря на хората, които дойдоха. Не заслужаваха това, което видяха. То е ясно, нямам моралното право да остана. Ще се разделим, нека да дойде нов човек, който да вдигне момчетата.

Нямам моралното право да продължа, какво да кажа повече?

Защо се стигна до този срам ли? Необясними грешки в защита. Имаме си нашите шансове, влизаме в мача, получаваме гол, при това много елементарен гол. Това беше една от много лошите вечери за българския футбол.

Извинявам се на всички, които са гледали тази продукция. Надявам се, че който ме замести, ще успее да вдигне тези момчета"

В доста тежкият момент след края на мача пред камерите застана и капитанът Николай Михайлов, който сподели, че най-виновни за случващото са самите играчи.

"Общо взето нищо не се получи. Индивидуални грешки, огромен страх и напрежение във всички. Видимо е, че не можем да се защитаваме. На мен толкова голове не са ми вкарвали за цял полусезон в клубния ми отбор. Срам и позор за националния отбор. Футболистите, млади, опитни трябва да поемат отговорност и да си дадат оценка. Вместо да вървим напред, вървим надолу. Имаме перфектни условия. Трябва да се замислим къде е проблемът.

Проблемът е предимно в нас футболистите. Във футбола е имало много нереални резултати. Ужасяващ резултат. По-зле е представянето като игра. Винаги може да загубиш мач, но не по този начин. Ние грешим още в самия наченък, не можем да се наредим. Футболистите ако не идват готови, винати си е в тях. Потенциалът на тези футболисти не е такъв. Утре е нов ден, но трябва нещо да се промени. Не може да продължава така", сподели най-опитният в състава ни.