Националният селекционер на футболна България Ясен Петров остана доволен от показаното от неговите играчи по време на контролата срещу Хърватия.

Нашите загубиха с 1:2 от световния вицешампион, а Петров смята, че с този мач поне малко самочувствието на футболистите се е покачило. Той изрази мнение, че не сме заслужавали да загубим и че съдията е помогнал на съперника.

"В двата мача търсим промени и изграждаме ядро, тъй като до юни месец остава както доста, така и малко. Доволен съм от това, което показаха момчетата днес. Съжалявам, че загубихме по много нелеп начин и с наша вина. Мисля, че това е най-добрия мач, който сме играли в контролна среща. Създадохме много голови положения срещу един от най-добрите отбори в света. И при 2:1 можехме да изравним и смятам, че днес не заслужавахме да загубим. Доволен съм от старанието и битката. След мача с Катар имахме тежък разговор и изискванията, които имахме с малки изключения в офанзивен план, се спазиха. Не мога да не бъда недоволен.

Имаше лек вятър в гърба на колегите ни от Хърватия. Никога не говоря за съдиите, но беше очевадно. Леко подпиране, но съм доволен, че и с това се справихме в защита. Киро осъзнава грешката и се радвам, че това се случва в контролна грешка. Ние нямаме право да правим такава грешка в официален мач. Дано да си е извадил изводите и това да не се повтаря.

Има още какво да усъвършенстваме в самочувствието и да израстваме. Допускаме понякога нелепи грешки. Има накъде да се върви, но се надявам поне с малко да е пораснало самочувствието на този отбор", каза националният селекционер.

Кирил Десподов, който си изкара нелеп червен картон", коментира ситуацията.

"Как да съм доволен. Видяхте какво направих от еуфорията. Свалих си тениската и получих втори жълт картон. Ако бяхме 11 човека, съм сигурен, че щяхме да ги победим. Изпуснахме много положения и не мисля, че резултатът отговаря на играта. Това е моя грешка и поемам отговорността. Успях да изкарам и на тях червен картон, но изкарах и мой. Всичките играчи на Хърватия са добри и на 100%. Когото и да пуснат, ще играе силно", каза нападателят на Лудогорец.