Селекционерът на България Ясен Петров говори преди предстоящите контролни мачове с Катар и Хърватия, които предстоят на 26 и 29 март. Петров смята, че отборът е направил крачка напред и изглежда една идея по-стабилно отколкото когато е започнал работа.

“Дали сме по-силни или по-слаби? В момента сме по-стабилни, направили сме една малка крачка напред. Вкарахме млади момчета, освежихме отбора. Има по-голяма идея от това, което имаме като изпълнение. Ние нямаме време и да тренираме. Сега ще имаме малко повече време да поработим и да разговаряме. И да се опознаем. Имаме две нови лица, млади момчета. Макар че Мики Орачев е в една хубава възраст, вратарят Дюлгеров е роден през 1999-а година. Трудни, тежки изпитания предстоят. Ние затова сме в такива тежки и трудни контроли, за да осъзвнаем до къде сме стигнали”, каза той.

Петров обясни, че е наясно с 90% от стартовия състав за предстоящите два контролни мача.

“Имаме идея за стартовия състав, чакаме да видим кой в какво състояние е. Все още има незавършили мачове и ние не знаем кой в какво състояние ще дойде. Продължават да пристигат хората от чужбина. Ние трябва да ги възстановим, да ги подготвим, да изиграем мачовете и да ги върнем здрави на клубовете. Имаме идея на 90 процента в какъв състав ще излезем в първия мач, допълни той. "Имаме право на 6 смени, ще дадем възможност на максимален брой хора да играят. Аз казах, че това е генерална репетиция. Ще почнем да избистряме едно ядро, няма да въртим чак толкова хора”, добави треньорът.

Двете контроли ще се проведат на “Еджукейшън Сити Стейдиъм” в катарската столица Доха. Съоръжението бе един от домакините на Световното клубно първенство през 2020 година. Капацитетът му е 45 350 места.