Селекционерът Ясен Петров говори преди утрешния мач срещу Италия. Втората ни световна квалификация е от 21,45 ч на стадион "Васил Левски", след като в четвъртък Швейцария ни победи с 3:1 в София.

Треньорът призна, че още не е наясно дали Кирил Десподов ще е готов за мача, след като получи травма, докато вкарваше гола за българския отбор в двубоя с швейцарците.

Ето какво каза селекционерът пред медиите днес:

"Не беше много приятно това, което видяхме в първите 12 минути онзи ден. Беше блицкриг, това ни направиха швейцарците. Но пък знаем след блицкрига едни хора са стигнали до Берлин... И ние можем да обърнем нещата, ако искате да използвам аналогии с войната.

За първи път в живота ми се случва такова торнадо. Ние обаче няма да се оправдаваме. Не това бяха указанията на щаба към отбора, за такова начало. Но не искам да ги виня, това е като на боксов мач - единият притиска другия в ъгъла и се получава така.

Не приемам, че съперникът е спрял да играе след 0:3. Напротив, швейцарците искаха да ни разгромят. На мен обаче ми хареса реакцията на отбора след почивката. И това е нещото, върху което да стъпим.

Швейцария е машина, която се създава вече седем години. Те работят по програма, която е от 17 години. Те се познават само по слух. Владеят топката, контролират... Те правеха по 75 паса на наши 5 в първите минути.

Но ние не можем за три дни да се научим на такова владеене на топката и инициативата. Имахме четири тренировки преди мача с Швейцария. Съгласете се, това са реалностите - пред вас не седи магьосникът от Оз!

А и допуснахме много елементарни грешки, детински. Аз нося отговорността за представянето в първите минути. Причината за загубата съм аз. Аз съм избрал този състав.

Играчите трябва да играят за лъвчето на фланелката, не за мен. Пуснахме едно момче на 21 години, имаме още, които чакат да дебютират, но това трябва да стане много внимателно.

Този отбор има нужда от подкрепа. Няма да са малко промените за мача с Италия, една от тях ще е Андрей Гълъбинов в атаката. Вероятно е и Вальо Антов да играе. Ще имаме различна стратегия за всеки мач.

Ще се опитаме да не повтаряме грешките. Атмосферата в отбора е много позитивна и дано така остане. Трябва да се сбием и да покажем зъби."