Националният селекционер Ясен Петров е убеден, че родният тим в никакъв случай не е обречен срещу европейския шампион Италия.

Именно България е първия съперник на Скуадрата от спечелването на европейската титла през юли, като двата тима ще се изправят в световна квалифиакция в четъвртък от 21:45 българско време.

Въпреки очертаващия се много тежък мач във Флоренция, според Ясен Птров България е отбор, способен да сътвори изненада.

"Много трудно събираме нашите играчи, даже в момента не сме в пълния състав. Чакаме да дойдат футболисти от Разград. Чакаме да дойдат и други футобилисти. Утре, 31-ви ще бъдем всички. Една тренировка ще направим и после ще имаме и една тренировка в Италия, която е в рамките на един час и влизаме да играем с европейския шампион.

Наясно сме с тези факти, няма какво да губим в този мач. Изправяме се срещу един класен отбор. Не отиваме като обречени срещу Италия. Напротив, отиваме с амбицията да ги затрудним и ако успеем да сме дисциплинирани, да направим някаква изненада.

Много рядко някой победждава с голяма ралзика. Трудно се побеждава, ако не оставиш сърцето си на терена. Всеки има право да мечтае. Дано момчетата си хванат шанса. Няма какво да губим срещу Италия.

Това е мач за престиж. Излизаш срещу европейския шампион. Ние показахме добър футбол в последните си 6 мача. Играхме срещу световния шампион. Това е сцена, на която всеки може да се покаже. Видяхте колко много хора подписаха договори. Ще се радвам някой да подпише договор с голям отбор", сподели той.