Селекционерът на България Ясен Петров отказа да говори за очаквания преди утрешната световна квалификация с Литва. Настроението в българските редици е приповдигнато след 1:1 с Италия като гост, а Петров показа, че гледа в перспектива и дългосрочно на случващото се в селекцията.

"Дали всичко освен победа ще бъде провал? Искам да играем освободено, футболистите да бъдат ефективни. В момента поставяме основата на един нов отбор. Имаме много дебютанти. За мене е много важен крайния резултат, а и заради вярата и следващите стъпки на този отбор", каза треньорът на националите.

"Мачът със Северна Ирландия през март беше много ключов за нас. Северна Ирландия е много сериозен отбор и това мнение се подхранва като гледам къде играят техните футболисти. За нас беше ключов момент тази 1 точка в Белфаст, за да си повярваме, особено след двете загуби, с които тръгнахме. След това играхме три контроли с много сериозни противници", анализира ситуацията Петров.

"Съжалявам, че две години нямаме победа. Вече е трети лагер, опознаваме се все по-добре. Но както вече казах, искам да изградим един отбор, който има бъдеще", обобщи той.

Петров сподели още, че си е разменил подаръци с Роберто Манчини и Леонардо Бонучи при гостуването на Италия, в което нашите футболисти взеха точка след 1:1. Селекционерът също така каза, че играчите ни са наясно с мечтите му и се надява един ден да ги сбъднат.

Крилото Кирил Десподов пък предупреди, че не трябва феновете да очакват победа с 5:0 срещу Литва утре вечер.

"Надявам се, че никой не очаква, че ще победим утре с 5:0. Не може да стане, защото всеки търси точките. Важното е да излезем мотивирани. В никой от отбора ни няма страх, всички са наясно, че няма да е лесно. Но трябва да покажем на терена с поведението си, че Литва не бива да мислят и за точка дори", каза футболистът на Лудогорец.