Националният селекционер Ясен Петров бе изключително емоционален след минималния успех с 1:0 над Литва.

Освен първа победа за него като национален селекционер, този мач бе и първата победа на България в официален мач от почти две години.

Успехът дойде трудно и доста измъчено, но според Ясен Петров, точно тези изстрадани три точки може да са повратен момент в развитието на отбора.

Той не успя да скрие сълзите си, като минути след края на мача, сподели пред камерата на БНТ:

"Знаех, че ще е много трудно. Момчетата много искаха тази победа. Мисля, че се представихме на добро ниво срещу отбор, който няма какво да губи. Атмосферата е наистина прекрасна и мисля, че този отбор има бъдеще. Днес си заслужихме точките. Две години нямахме победа и успяхме да я постигнем.

Надявам се да бъдем подкрепени още повече, защото тези момчета заслужават. Изля се много голям негативизъм върху националния отбор. Нашето желание е да донесем радост с точки и победи. Днес направихме една крачка. Гордея се от работата, която върша в момента. Мисля, че контролирахме играта.

Една малка крачица, но тя е сладка. Ние имахме много малко време за работа след мача с Италия. С всеки следващ лагер ще имаме време и ще можем да понаправим някои неща. През тези дни не е толкова лесно да се заложат нещата, които искаме в мача. Литва не ни създаде много проблеми отзад. Три млади момчета с опита на Недялков се справиха много добре. Малинов направи много хубав двубой, капитанът Костадинов също се изцеди", каза наставникът.

Пред камерите застана и героят Ивайло Чочев, който влезе от пейката и в 82-ата минута вкара победния гол в мача.

"Много труден мач срещу противник, който се защитаваше много добре и играеше компактно. Техният вратар направи добри спасявания. Бяхме в една много трудна ситуация. Откакто се върнах в националния отбор, намерих един страхотен колектив. Тази победа ще е от голямо значение за нас. Отборът на Литва отпадна физически през второто полувреме. Ние направихме смени и може би това помогна. В този отбор са предимно млади момчета и тази победа ще им даде допълнителна увереност. Мисля, че бъдещето е светло с тези момчета", сподели той.