Националният селекционер Ясен Петров не определи като положителен резултат равенството 1:1 срещу Северна Македония.

Двата тима направи реми в първия си мач от Лигата на нациите, но със сигурност опонентът ни беше по-добрият тим на терена през доста по-големи периоди от мача.

Ясен Петров сподели в минутите след двубоя, че единствената цел преди мача е била победата, но също така изтъкна, че този тим може много повече.

Той отдаде по-лошата игра на припряността в някои играчи, както и на липсата им на игрова практика в техните клубове.

"Нашето желание беше да победим. Срещнахме един доста добър отбор. Не можахме да удържим в началото на второто полувреме. Знам, че можем повече. Отдавам го на прекалената припряност на футболистите. Те искаха да победят днес.

От наша грешка стана гола, нелеп гол. Допуснахме една след друга елементарни грешки. Трябва да продължим напред. Имаме футболисти, които не играят и не са в най-доброто си състояние.

Петко не беше играл, Андреа също. Те се справиха добре в защита. Антон Недялков имаше проблем. Опитахме се да го вдигнем. Даде всичко от себе си. Доста други имаха проблем. Не мога да кажа, че нямаха желание.

Нашата идея беше да играем футбол. Те имат много добри футболисти, играещ в добри отбори. Нашата идея беше и ние да играем футбол. Филип Кръстев го може и затова заложихме на него. Имаше една припряност и нервност, които попречиха на отбора да покаже по-добро лице.

Знаете, че и Наско не играе в клубния си отбор, Марто (Минчев) също и Наско Илиев. Повечето нямат игрова практика. Това са ни хората. Разчитаме на тях. Ще се опитаме да ги вдигаме и продължаваме напред.

Надявам се в неделя да не сме припрени с Грузия. Благодаря на публиката. Прекрасна атмосфера, позитивна. Те бяха №1 днес. Публиката беше прекрасна", каза той.