Ясен Петров бе видимо по-спокоен и доволен тази вечер след 0:2 от Италия, отколкото преди три дни след 1:3 от Швейцария.

Националният селекционер призна класата на гостите във флаш интервюто си пред камерата на БНТ, но похвали нашия отбор.

"Дадохме всичко от себе си срещу много силен отбор, сбихме се в този мач - каза треньорът на България - Имаше спорни моменти, можеше и на нас да се усмихне щастието, имаше положение и ние да получим дузпа...

Видях мъже на терена днес и съм доволен от това. В лош момент получихме първия гол от дузпата, вместо при 0:0, прибираме се с гол пасив, неприятен момент. А планът беше при равенство, във втората част да ги дебнем, евентуално да ги излъжем при някоя ситуация.

Длъжни сме обаче да приемем решенията на съдията. Това е.

Тактически планът с Гълъбинов сработи, видяхте колко високи топки взе той на такива централни защитници.

Идеята беше Спас Делев да играе близо до него и да опита да се възползва от това, което той спечели в единоборствата. И донякъде се получи. Трябваше да опитаме накрая да рискуваме, но ходът с влизането на Наско Илиев не се получи както искахме.

Продължаваме да работим.

Изтърках се да повтарям, че на отбора му трябва време. Влезнахме в дълбокото с тези два мача за три дни, направихме всичко възможно. Ето, казвам ви го, днес искахме да бием, но не успяхме. Имаше спорни моменти, но няма да ги коментирам, вие ги видяхте. Просто инкасирахме от дузпа в много деликатен момент, заслужавахме равен на полувремето.

През втората част опитахме да се върнем, но това е положението. Трябва да мислим с какви хора и с каква формация ще играем в Северна Ирландия. Вероятно ще има доста промени. Показахме характер, нямам време, но искам да стъпим върху това, върху желанието и агресията. Днес за първи път почувствах отбора, но продължава да има несработеност, с времето това ще се изчисти. Момчетата видяха, че могат срещу такъв отбор, който струва малко под милиард евро."

 Нападателят Андрей Гълъбинов констатира:

"Ако не бе отсъдена дузпата, мачът можеше да се развие различно. Играхме добре, показахме силен футбол и можем да съжаляваме за резултата. Северна Ирландия не е Италия, на слаби отбори няма. Вече гледаме към този мач."