Селекционерът на националния отбор по футбол Ясен Петров коментира изненадващата загуба от Литва във Вилнюс с 1:3.

Наставникът заяви, че е недоволен от изпуснатите шансове от нашите в атака и от детинските грешки в отбрана, които според него не са неочаквани заради подмладяването на отбора.

Всичко, което имахме като план абсолютно днес се провали. Знаехме по какъв начин ще играе Литва. Не бяхме концентрирани. Нямаме оправдание за терен или за каквото и да било, защото ние си имахме нашите ситуации, можехме да поведем в резултата и мачът да е съвсем различен. Успяхме да се върнем в мача, но точно за две минути изпуснахме инициативата. Една абсолютно груба грешка при статично положение, където трябваше бързо да се подредим обърна хода на събитията.

Вие видяхте вкараха и трети гол. По-притеснителното е, че имаме ситуации, а не съумяваме да ги реализираме, но това е пътят, по който сме тръгнали. Съжалявам за тази загуба, но тръгнали сме да подмладяваме един отбор и неминуемо ще има такива грешки.

Аз също съм учуден, че допуснахме такива детински грешки, но явно, че трябва да минем през това. Класата е постоянството, а ние не можем да сме постоянни дори в играта си и резултатите.

Опитвахме се да пресираме, но не намерихме точните ходове. Точният пас липсваше в много ситуации. В защита трябваше да сме сигурни. Точно това си казахме, че ако нямаме ден в атака, трябваше да имаме в защита. Бях сигурен, че ще отбележим днес, но за сметка на това допуснахме три много леки гола.

При всички положения ще направим някаква ротация за следващия мач, защото аз съм сигурен, че има много хора, които не могат да издържат двата мача по 90 минути. Доколкото знам Вальо Антов е наказан, така че правим ротация.