Кристиано Роналдо напуска Манчестър Юнайтед на 1 януари 2023 г., гръмнаха тази сутрин някои от най-авторитетните медии на Острова.

Същото пишат и в родината на играча Португалия, като се уточнява, че в понеделник легендарният нападател е поискал среща с мениджъра на тима Ерик тен Хаг, а на нея е присъствал и неговият "футболен баща" сър Алекс Фъргюсън.

Роналдо е пожелал да бъде пуснат без финансови изисквания, което не се случи преди затварянето на летния трансферен прозорец.

И се стигна до ситуация, в която КР7 не бе в достатъчно добро състояние да е титуляр, Юнайтед държи на пейката колосален играч, а самият той така и не може да влезе в игрови ритъм, което застрашава доброто му представяне на Мондиал 2022, който вече наближава.

С един титулярен мач в първите 8 кръга на Висшата лига, без вкаран гол... Това не е типично за нападателя, макар и вече на 37 години.

Според "The Athletic" Роналдо ще бъде освободен от договора му веднага след световното първенство и на 1 януари ще подпише с друг отбор.

"Рекорд" в Португалия пише, че този тим вече е известен и в момента се уточняват детайлите по сделката с него.

Вероятно става дума за родния му Спортинг, който прояви желание да го върне още през лятото, но тогава трансфер не стана.